Skip to main content

Cena je sestavljeni iz dveh delov. Cene kirurški dela in cene protetične nadgradnja.

V večini primerov poteka vstavitev implantata v dveh fazah. Pred vstavitvijo opravimo pregled in rentgensko analizo. V večini primerov prvi fazi kirurško vstavimo implantat, brez dodatnih potrebnih posegov.

rtg1

Slika prikazuje pred in po vstavitvi zobnega vsadka.

Ko se zobni vsadek poveže s kostjo (prb. 8-12 tednov), v vsadek privijačimo kovinsko nadgradnjo in izdelamo porcelansko prevleko.

ponadgr

Ceno vsadka in prevleke si poglejte v ceniku pod zavihkom Vsadki in mostički.

 

Z rednimi kontrolami, dobrim čiščenjem zob in zdravim načinom življenja, vsadki skoraj nimajo omejene življenjske dobe. Zobozdravnik lahko veliko prispeva, k dolgi življenski dobi vsadka. To naredi z ustreznim postopkom vstavitve implantata in kvalitetno izdelano prevleko, mostičkom ali protezo.

Slika prikazuje  desno enko pred terapijo in po končani terapiji, ko smo počen zob zamenjali z zobni vsadkom in porcelansko prevleko.

predpozlom

 

Da. Z vsadki boste protezo nosili zelo čvrsto in stabilno. V brezzobi spodnji čeljusti potrebujete dva vsadka za popolno stabilizacijo proteze. Na spodnji sliki si lahko pogledate, kako izgleda v ustih proteza z dvema vsadkoma in protetično nadgradnjo.

top

Postopek vstavitve implantata je neboleč. Vsadek bomo vstavili v lokalni anesteziji. Anestetik- sredstvo za prehodno omrtvitev živca in s tem izgubo občutka za bolečino, Vam apliciramo v področje, kjer bomo izvajali vstavitev implantata. Anestezija začenja izgubljati učinek približno 2 uri po zaključju operacije.

Več o lokalni anesteziji si preberite v angleškem jeziku. (vir: Wikipedia)

Ves postopek vstavitve implantata traja približno 40 minut. Najprej vas obvestimo, kako bo dejansko potekal poseg, opravimo krajši razgovor. Nato Vam damo sredstvo proti bolečini (lokalno anestezijo) in opravimo postopek vsaditve implantata.

Slika prikazuje ekstrakcijo in takojšnjo vstavitev vsadka.

ddpotemimed