Skip to main content
 • Ekstrakcijo zoba in sočasna vstavitev vsadka

  Ob primernih pogojih je možna tudi vstavitev vsadka takoj po puljenju zoba. Rezultati imediatne implantacije so zelo dobri. Pri tem je potrebna izkušenost terapevta in multidisciplinarno znanje.

 • Menjava dotrajanih prevlek

  Fasetirane prevleke po nekaj letih pogosto izgubijo barvno obstojnost in so veliko bolj podvržene spremembam kot porcelanske prevleke. Primer prikazuje zamenjavo prevlek s porcelanskimi prevlekami.

   

 • Reševanje zalomljenega navoja abutmenta v implantatu

  Primer prikazuje, kako lahko preprosto odstranimo zalomljen navoj z uporabo samovreznega inštrumenta

 • Izdelava totalne proteze

  Zobje so nujno potrebni za primerno prehranjevanje in kvalitetno življenje. Sodobne tehnike omogočajo izdelavo zob brez proteze. Vendar ob primernih pogojih in z dobrim delom ter znanjem, lahko uspešno izdelamo totalno protezo brez vsadkov.

 • Popravilo zobnih ploskev po ortodontskem zdravljenju

  Nošenje ortodontske aparata zahteva izjemno ustno higieno. Pri pomankljivi higieni pride do propada vidnih ploskev zob. Potrebno je popravilo.

 • Uporaba SS tehnike pri izdelavi ovoidnega člena

  Uporaba tehnike socket - shield je v zadnjih letih nadomešča klasično ekstrakcijo z namenom ohranitve alveolarnega grebena. Prikazan je praktični primer izdelave mostička z omenjeno tehniko.

   

   

 • Zdravljenje zobnih korenin in močno poškodovanega zoba predvidenega za ekstrakcijo

  Pogosto se zgodi, da med samim posegom ali zaradi posledica kariesa pride do predrtja pulpne komore. V takem primeru sledi zahtevno endodontsko zdravljenja. 

 • Ni vsak zob za ekstrakcijo

  S pomočjo endodontske kirurgije, tehnike premolarizacije in multidisciplinarnega pristopa je mogoče ohraniti tudi polovico ali celo tretjino zoba. Primer prikazuje ohranitev dveh tretjin zoba.

 • Ekstruzija zoba z metodo magnetnega vleka

  Zalomljenje zoba ali predrtje stene zobne korenine pod nivojem dlesni predstavlja resen klinični zaplet. Z metodo magnetne ekstruzije lahko uspešno rešimo izgubljeno korenino.

 • Spodnja proteza z dvema vsadkoma

  Pogosto pri bolniki pride do močne resorbcije spodnje čeljust. Nošenje totalne proteze je skoraj nemogoče. Posledično je zelo oteženo prehranjevanje in kvaliteta življenja. S pomočjo vsadkov proteza spet dobi svojo stabilnost.

 • Zahtevno zdravljenje izgube višine griza

  Izguba višine griza povzroča bolnikov velike težave pri prehranjevanju in vsesplošni kvaliteti življenja. Za tovrstne težave je potreben celovit pristop in znanje iz različnih področij oskrbe in zdravljenja zob in obzobnih tkiv.

 • Restavracija močno poškodovanega zoba

  Včasih propad zobne krone še ne pomeni izdelavo prevleke ali izdelavo porcelanskega inlaya. Z sodobnimi tehnikami restavracije in uporabe kompozita uspešno povrnemu zobu prvotno funkcijo.

 • Rekonstrukcija obraznih razmerij

  Rekonstrukcija obraznih razmerij pri porušenem grizu. Celostna obravnava je obsegala implantološko-protetično rehabilitacijo.

 • Obraba zob in porcelanske prevleke

  V primerih močne obrabe zob je potrebna izdelava porcelanskih prevlek. Obraba je največkrat združeno z izgubo višine griza, funkcionalnimi in estetskimi motnjami.

Spletno naročanje
Imaš dodatno vprašanje? Se želiš naročiti na pregled in posvet?
Naročanje preko spleta je najhitrejši način komunikacije z našo ambulanto.

Naroči se

Avtorske pravice

Vse vsebine, objavljene na spletnem mestu www.zevnik.eu, so last družbe Ordinacija Zevnik, Leonardo d.o.o. Kranj (v nadaljevanju Ordinacija Zevnik) in so predmet avtorske zaščite in drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

Vsebine, objavljene na teh spletnih straneh, se lahko uporabljajo izključno za namene, ki so navedeni na spletnem mestu www.zevnik. eu in se jih ne sme spreminjati, prepisovati, razmnoževati, ponovno objavljati, pošiljati po pošti ali kako drugače razširjati v druge namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Ordinacije Zevnik

Vse reprodukcije delov vsebine teh spletnih strani morajo ohraniti tudi vse navedene označbe avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah (logofooter ©  Ordinacija Zevnik - Vse pravice pridržane.«).

Blagovne znamke in storitvene znamke, ki se pojavljajo na teh straneh, so registrirane blagovne znamke, katerih imetnik ali uporabnik licence je Ordinacija Zevnik ali njene povezane družbe. Uporaba teh znamk je izrecno prepovedana, razen v primerih, ki so določeni v tem besedilu.